Zupa krem z soczewicy, pomidorów i pesto z karczochów

   

SKŁADNIKI (przepis na 2 osoby):

PRZYGOTOWANIE:

1. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w cienkie plasterki, cebulę pokrój w kostkę a 5 ząbków czosnku pokrój na mniejsze kawałki.

2. Następnie wlej do garnka odrobine oleju i podsmaż kolejno warzywa w kolejności co je szykowałeś.

3. Wlej 1L wody i zagotuj do miękkości.

4. Dodaj 2 puszki pomidorów pelati METELLIANA i 1 puszkę (odcedzonej) soczewicy METELLIANA.

 

5. Dopraw solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i 1 łyżeczką wędzonej papryki i 1 łyżeczka suszonego tymianku.

6. Całość zagotuj i zblenduj.

7. Gotowy krem rozlej na porcje i do każdej na wierzch nałóż po łyżeczce pesto z karczochów LE PEPE i listku świeżej bazylii.

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium