Zupa krem z ciecierzycy

  

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

2 puszki ciecierzycy METELLIANA
2 łyżki oliwy extra vergine BASSO
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
1 cytryna
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
4 ząbki czosnku
3-4 łodygi selera naciowego
½ łyżeczki kminu rzymskiego
1 łyżeczka oregano
2 listki laurowe
2-3 kulki ziela angielskiego

 

PRZYGOTOWANIE: 

1. W rondelku lekko rozgrzej oliwę extra vergine BASSO i podsmaż pokrojone warzywa (cebulę, marchew, pietruszkę, czosnek i seler naciowy).

2. Gdy warzywa lekko się zrumienią, zalej je litrem wody, dodaj 2 listki laurowe i 2-3 kulki ziela angielskiego.

3. Całość gotuj, aż warzywa będą miękkie.

4. Dodaj odsączone z zalewy 2 puszki ciecierzycy METELLIANA, gotuj chwilę razem.

5. Dodaj suszone przyprawy i całość zmiksuj na gładką masę.

6. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, pieprzem i sokiem z cytryny.

  

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium