Zupa fasolowa z pomidorami i makaronem

   

SKŁADNIKI (przepis na 6 osób):

2 puszki białej fasoli JAŚ METELLIANA
1 puszka krojonych pomidorów METELLIANA
300g makaronu farfalle CORTICELLA
50ml oleju ryżowego BASSO
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
500g wędzonych kości karkowych
200g kiełbasy
200g marchwi
100g pietruszki
3 ząbki czosnku
1 średnia cebula
2-3 liście laurowe
3-4 ziele angielskie
1 łyżka majeranku
0,5 pęczka natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE:

1. Wlej do garnka 2 litry wody, dodaj 500g wędzonych kości wraz z zielem angielskim i liściem laurowym i gotuj na małym ogniu przez ok. 40min. (gotowy wywar poznasz po tym, że mięso powinno odchodzić od kości).

2. Następnie wymnij kości i dorzuć pokrojoną w półplastry marchew i pietruszkę. Gotuj do miękkości.

3. W międzyczasie pokrój cebulę w kostkę i podsmaż razem z kiełbasą pokrojoną w półprasterki. Na końcu dorzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wszystko razem podsmaż i wrzuć do zupy.

4. Dodaj 2 puszki białej fasoli JAŚ METELLIANA i 1 puszkę krojonych pomidorów METELLIANA.

 

5. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i majerankiem.

6. Zupę podawaj z ugotowanym makaronem farfalle CORTICELLA (gotuj go przez 10 minut w oddzielnym garnku) i posypaną świeżą natką pietruszki.

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium