Vege klopsiki SOWELL w sosie azjatyckim

   

SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby):

200g ryżu Ribe DIVELLA
1 opakowanie vege burgera o smaku azjatyckim SOWELL
70ml oleju z ryżu BASSO
sól morska CUOR DI MARE
1szt szalotki
2 ząbki czosnku
250ml mleka kokosowego
1 łyżeczka przyprawy curry
½ limonki
½ papryczki chilli
szczypiorek
świeżo mielony pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Opakowanie vege burgera o smaku azjatyckim SOWELL wysyp do miski, zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut.

2. Następnie zwilżonymi dłońmi uformuj małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i usmaż na oleju z ryżu BASSO. Wyłóż na papierowy ręcznik.

 

3. Ryż Ribe DIVELLA ugotuj w osolonej wodzie i odcedź na sito.

4. Ostatnim krokiem jest przygotowanie sosu. W tym celu pokrój szalotkę w drobną kosteczkę, a czosnek w plasterki. Podsmaż delikatnie na oleju z ryżu BASSO.

5. Dodaj łyżeczkę curry, chwile podsmaż i zalej całość mlekiem kokosowym.

6. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i sokiem z limonki.

7. Gotowe danie podawaj posypane szczypiorkiem i posiekaną papryczką chilli.  

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium