Tapenada

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. Odcedź z zalewy 350g czarnych oliwek bez pestek JOLCA i przekrój na mniejsze kawałki, następnie przełóż do wysokiego naczynia. Dodaj 10g kaparów hiszpańskich JOLCA, 2-3 fileciki anchois LA ROSSA, 10g orzeszków pinii, 30ml oliwy z oliwek BASSO EXTRA VERGINE, 2 łyżeczki octu balsamicznego MONARI FERERZONI i odrobine tartego parmezanu.

  

 

2. Całość zmiksuj na gładką masę, dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą morską CUOR DI MARE. Jak lubisz ostrzejsze potrawy, opcjonalnie możesz dodać odrobinę papryczki chilli.

 

3. Tak przygotowana pasta idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju grzanek i dań z makaronu.

 

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium