Tagliatelle z ciecierzycą i szpinakiem

   

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

PRZYGOTOWANIE:

1. Wsyp 300g makaronu tagiatelle CORTICELLA do gotującej osolonej wody i gotuj przez ok. 7min, następnie odcedź na sito i przelej oliwą z oliwek BASSO SANSA.

2. W międzyczasie wlej na rozgrzaną patelnie ok. 70ml oliwy z oliwek BASSO SANSA i podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebula jest już prawie gotowa, dorzuć pokrojoną w półplastry cukinię i podsmaż razem, gdy cukinia się zrumieni przesól solą morska CUOR DI MARE.

3. Na końcu dodaj pokrojone w mała kosteczkę 3 ząbki czosnku i dopraw świeżo mielonym pieprzem i 2 łyżeczkami curry. Smaż jeszcze chwilę wszystko razem uważając by czosnek się nie przypalił.

4. Następnie dodaj pokrojone w cienkie paseczki 100g suszonych pomidorów LE PEPE, 240g ciecierzycy konserwowej METELLIANA (bez zalewy) i 200g szpinaku. Podsmaż wszystko razem, na koniec dodaj 200ml śmietany 30%.

5. Dopraw wszystko świeżo mielonym pieprzem i solą morską CUOR DI MARE. Dorzuć wcześniej ugotowane tagiatelle CORTICELLA, całość lekko odparuj.

6. Gotowe danie podawaj posypane świeżą natką pietruszki (opcjonalnie możesz również posypać parmezanem).

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium