Tagliatelle alfredo z szynką serrano

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. 500g makaronu tagliatalle CORTICELLA ugotuj w osolonej wodzie, odcedź na sito i przelej oliwą z oliwek BASSO SANSA.

2. W międzyczasie pokrój w kosteczkę, 1 szalotkę, odrobinę papryczki chilli i 3 ząbki czosnku.

3. Następnie w tej samej kolejności podsmaż na oliwie z oliwek BASSO SANSA wszystkie pokrojone składniki.

4. Dorzuć porwaną na małe kawałki 100g szynki serrano, podsmaż chwilę i zalej 50ml wina chardonnay. Lekko odparuj i wlej 200ml śmietany 30%.

5. Dopraw solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

6. Dodaj wcześniej ugotowany makaron tagliatalle CORTICELLA.

7. Całość dokładnie wymieszaj, przełóż na talerz i obficie posyp świeżo tartym parmezanem.

 

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium