Spaghetti z pomidorami i zielonym parmezanem

  

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

2 puszki pomidorów pelati METELLIANA
400g makaronu spaghetti DIVELLA
50ml oliwy extra vergine BASSO
sól morska CUOR DI MARE
4 ząbki czosnku
garść świeżej bazylii
100g parmezanu
pieprz

 

PRZYGOTOWANIE: 

1. Zacznij od przygotowania zielonego parmezanu. W tym celu połam na mniejsze kawałki 100g parmezanu przełóż do malaksera i dodaj garść świeżej bazylii, całość zmiksuj .

2. Makaron DIVELLA gotuj przez ok. 9 minut w osolonej wodzie i odcedź na sito.

3. Do lekko rozgrzanego rondelka wlej 50ml oliwy extra vergine BASSO i podsmaż czosnek, gdy się lekko zrumieni dodaj 2 puszki pomidorów pelati METELLIANA.

4. Podgrzewaj na małym ogniu, by woda lekko odparowała, dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i pieprzem.

5. Całość zmiksuj.

6. Wymieszaj z wcześniej  ugotowanym makaronem i posyp zielonym parmezanem.

  

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium