Spaghetti z ciecierzycy z cukinią w pomidorach

   

SKŁADNIKI (przepis na 2 osoby):

PRZYGOTOWANIE:

1. Spaghetti z ciecierzycy SAM MILLS wrzuć do osolonej wrzącej wody i gotuj makaron na małym ogniu przez ok.8 min (często mieszając). Następnie odcedź przez sito i przelej oliwą z oliwek BASSO SANSA.

2. Czosnek pokrój w kosteczkę, a cukinie pokrój w cieniutkie podłużne plastry (użyj do tego obieraczki do warzyw). Następnie posyp ją solą morską CUOR DI MARE i odstaw na ok. 10-15min, by zmiękła. Delikatnie wyciśnij, by pozbyć się nadmiaru wody.

 

3. Na rozgrzaną patelnię wlej ok 70ml oliwy z oliwek BASSO SANSA i podsmaż przygotowaną cukinię. Dodaj czosnek i podsmaż razem jeszcze przez chwilę. Zalej 200ml przecieru pomidorowego DIVELLA. Dopraw solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i natką pietruszki.

4. Dodaj ugotowany wcześniej spaghetti z ciecierzycy SAM MILLS wymieszaj i gotowe.

5. Podawaj obsypane parmezanem i natką pietruszki.

 

 

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium