Spaghetti carbonara

   

SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby):

PRZYGOTOWANIE:

1. Makaron spaghetti 4 CORTICELLA, wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 8 minut, przecedź przez sito.

2. 300ml śmietany 30% wymieszaj z 2 żółtkami.

3. Cebule i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę. Wędzony boczek oddziel od skóry, sprawdź czy nie ma chrząstek i również pokrój w kostkę.
Następnie na rozgrzaną patelnie wlej ok. 50ml oliwy BASSO SANSA i podsmaż boczek, dożuć pokrojoną cebulę i podsmaż razem. Gdy cebula zmięknie dodaj pokrojony czosnek, smaż jeszcze chwilkę i całość zalej śmietaną z żółtkami.

  

4. Dopraw sola morska CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i dodaj ugotowany wcześniej makaron spaghetti 4 CORTICELLA i wymieszaj razem.

5. Gotowe danie posyp obficie parmezanem.

  

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium