Sałatka ze strączkami

   

SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby):

1 puszka czerwonej fasoli METELLIANA
1 puszka ciecierzycy METELLIANA
1 puszka soczewicy METELLIANA
½ cytryny
1 czerwona cebula
100g roszponki
20g pestek słonecznika
20g pestek dyni
4 jajka
natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE:

1. Jajka ugotuj na twardo (8-9 min), pestki dyni i słonecznika upraż na suchej patelni.

2. 1 puszkę czerwonej fasoli METELLIANA,1 puszkę ciecierzycy METELLIANA, 1 puszkę soczewicy METELLIANA odcedź z zalewy i przełóż do większej miski.

4. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w drobną kosteczkę, natkę pietruszki grubo posiekaj i wszystko dodaj w odcedzonych strączków.

5. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

5. Rozłóż rukolę na talerzu i wyłóż na nią doprawione strączki i  dodaj przekrojone na pół ugotowane jajko.

6. Całość posyp prażonymi pestkami.

 

 

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium