SKŁADNIKI (porcja na 6 osób):
2 słoiki tuńczyka w zalewie DI ALBA
250g makaronu ryżowego DIVELLA
6 jaj (ugotowanych na twardo)
200g żółtego sera
duża kiść szczypiorku
4 łyżki gęstego majonezu
4 łyżki kwaśnej śmietany
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
1. Makaron ryżowy DIVELLA ugotuj w osolonej wodzie i odcedź na sito (zostaw do wystygnięcia).
2. Tuńczyka w zalewie DI ALBA odcedź z zalewy i pokrój w małe kawałki, ser żółty zetrzyj na tarce, a ugotowane jajka drobno posiekaj.
3. Teraz przygotuj sos. Do miseczki przełóż 4 łyżki majonezu i kwaśnej śmietany. Dopraw solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.
4. Czas złożyć sałatkę. Do miski ułóż warstwę ugotowanego makaronu ryżowego DIVELLA, połóż warstwę pokrojonego tuńczyka w zalewie DI ALBA, warstwę makaronu ryżowego DIVELLA, pokrojone jajka, a górę posyp obficie szczypiorkiem. (KAŻDĄ WARSTWĘ PRZEŁÓŻ SOSEM!)
SMACZNEGO!