Sałatka z tuńczykiem i makaronem

   

SKŁADNIKI (porcja na 6 osób):

2 słoiki tuńczyka w zalewie DI ALBA
250g makaronu ryżowego DIVELLA
6 jaj (ugotowanych na twardo)
200g żółtego sera
duża kiść szczypiorku
4 łyżki gęstego majonezu
4 łyżki kwaśnej śmietany
sól, 
pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1. Makaron ryżowy DIVELLA ugotuj w osolonej wodzie i odcedź na sito (zostaw do wystygnięcia).

2. Tuńczyka w zalewie DI ALBA odcedź z zalewy i pokrój w małe kawałki, ser żółty zetrzyj na tarce, a ugotowane jajka drobno posiekaj.

3. Teraz przygotuj sos. Do miseczki przełóż 4 łyżki majonezu i kwaśnej śmietany. Dopraw solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

4. Czas złożyć sałatkę. Do miski ułóż warstwę ugotowanego makaronu ryżowego DIVELLA, połóż warstwę pokrojonego tuńczyka w zalewie DI ALBA, warstwę makaronu ryżowego DIVELLA, pokrojone jajka, a górę posyp obficie szczypiorkiem. (KAŻDĄ WARSTWĘ PRZEŁÓŻ SOSEM!)

 

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium