Sałatka z pomarańczy i oliwek

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE: 

1. Umyte pomarańcze obierz ze skórki i wyfiletuj tak, by pozbyć się białych części (wytnij nożem cząstki spomiędzy białych błonek) i przełóż do salaterki.

2. Czosnek posiekaj w drobną kosteczkę i dodaj do pomarańczy. Dopraw solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem, cynamonem, słodka papryką i kolendrą.

3. Dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek BASSO EXTRA VERGINE, sok wyciśnięty z cytryny i 250g czarnych oliwek JOLCA pokrojonych w plasterki.

4. Dokładnie wymieszaj i schowaj do lodówki na co najmniej godzinę.

5. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.

  

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium