Sałatka z karmelizowaną gruszką, kozim serem i orzechami

   

SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby):

PRZYGOTOWANIE: 

1. Obierz gruszki ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój na cząstki.

2. Następnie na lekko rozgrzaną patelnie wsyp 4 łyżki cukru trzcinowego z MAURITIUSA i rozpuść (powinien mieć bursztynową barwę).

 

3. Następnie wlej ok. 100ml wody (cukier się skawali, nie martw się), podgrzewaj na wolnym ogniu, aż składniki się połączą i dodaj pokrojone gruszki. Całość podgrzewaj tak długo, aż gruszki będą miękkie a całość zrobi się gęsta. Przełóż na talerzyk.

  

4. Teraz przygotuj sos. Do małej miseczki wlej 5 łyżek oliwy BASSO EXTRA VERGINE, łyżkę wody, szczyptę soli morskiej CUOR DI MARE, pół łyżeczki cukru trzcinowego z MAURITIUSA i sok z połowy limonki. Całość wymieszaj, aż składniki się połączą. Schowaj do lodówki.

5. Pomidorki cherry przekrój na pół, a 50g suszonych pomidorów LA ROSSA odcedź z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki.

6. Teraz pozostało już tylko „złożyć” sałatkę. Ułóż na półmisku mieszankę sałat i rozsyp składniki: cherry, suszone pomidory LA ROSSA i polej przygotowanym wcześniej sosem.

7. Ułóż karmelizowaną gruszkę i bruschette chips MARETTI. Na wierzch posyp serem kozim i orzechami w rozmarynie MIXIT.

   

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium