Sałatka nicejska

   

SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby):

120g tuńczyka w oliwie extra vergin DI ALBA
80g czarnych oliwek JOLCA
sól morska CUOR DI MARE
świeżo mielony pieprz
1 mała żółta papryka
100g pomidorków cherry
200g jogurtu naturalnego
10g szczypiorku
2 jajka
1 czerwona cebula
200g mixtu sałat
1 łyżeczka soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE:

1. Sos: Jogurt dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem, dodaj do niego posiekany szczypiorek.

2. Rozłóż sałatę na talerzu, rozsyp po wierzchu pokrojoną w kostkę żółtą paprykę, przekrojone na pół pomidorki cherry i polej sosem jogurtowym.

3. Następnie rozłóż odcedzonego z oliwy tuńczyka DI ALBA i rozsyp odcedzone z zalewy czarne oliwki JOLCA.

4. Na wierzch ułóż przekrojone ma pół lub w ćwiartki jajko na twardo i obsyp czerwoną cebulą pokrojoną w cieniutkie krążki.

5. Całość możesz dodatkowo posypać szczypiorkiem.

 

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium