Brownie ze słonym karmelem

   

SKŁADNIKI:

Dodatkowo: mała blaszka do pieczenia o wymiarach ok. 20x28 cm

PRZYGOTOWANIE:

1. Rozpuść w rondelku, 200g masła pokrojonego w kostkę wraz z połamaną na małe kawałki 200g czekolady ciemnej RED (40% mniej kalorii).

  

2. W oddzielnej misce zmiksuj 3 jajka z cukrem trzcinowym TROPICAL TUBES ATCO i dodaj lekko wystudzoną masę z masła i czekolady. Całość zmiksuj jeszcze raz, dodaj 135g mąki i szczyptę gruboziarnistej soli morskiej CUOR DI MARE.

 

3. Gotowa masę przełóż do wysmarowanej masłem blaszki i wstaw do rozgrzanego piekarnika (160st. C, góra-dół) i piecz ok. 30min. (aż ciasto lekko wyrośnie).

 

4. Gotowe brownie wystaw do wystygnięcia, łyżką (szybkimi ruchami) nanieś karmel (przepis poniżej)  na ciasto, tworząc cieniutkie paseczki i obsyp delikatnie gruboziarnistą solą morską CUOR DI MARE.

  

Słony karmel: na suchej rozgrzanej patelni rozpuść 50g cukru trzcinowego TROPICAL TUBES ATCO i wlej ok. 200ml śmietany 30%. Całość gotuj na malutkim ogniu aż całość zgęstnieje i zrobi się jednolita masa.

  

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium