Spaghetti z pesto i suszonymi pomidorami

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. Na suchej patelni lekko upraż orzeszki pinii, (uważaj by się nie przypaliły) przesyp do miseczki.

2. Ugotuj makaron w osolonej wodzie (powinien być al dente) odcedź na sito, przelej oliwą z oliwek BASSO EXTRA VERGINE i odstaw na bok.

3. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kosteczkę, a suszone pomidory w cienkie paseczki.

4. Następnie wlej na patelnię oliwę BASSO SANSA i zeszklij cebulę, dodaj czosnek (uważaj by się nie przypalił bo będzie gorzki).

5. Zmniejsz ogień i dodaj suszone pomidory LE PEPE, lekko podgrzej a następnie dodaj pesto z bazylii LE PEPE.

  

6. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

7. Połącz z wcześniej ugotowanym makaronem.

 

8. Tak przygotowany danie podawaj z orzeszkami pinii, świeżo tartym parmezanem i bazylią.

   

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium