Chutney z czerwonej cebuli

  

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. Obrana cebulę pokrój w cieniutkie piórka, następnie rozgrzej patelnię i wlej 50 ml oliwy BASSO OLIO DI SANSA, wrzuć cebulę i podsmaż aż się zarumieni.

2. Dodaj połowę łyżeczki soli i duś ok 15 min do całkowitej miękkości.

3. Dodaj szczyptę pieprzu i wlej 70 ml octu balsamicznego Argento z modeny MONARI FEDERZONI.

4. Następnie na małym ogniu zredukuj płyn o połowę i dodaj sześć łyżeczek cukru, często mieszając poczekaj aż cukier się rozpuści, a całość lekko zgęstnieje. Nie przypal bo cukier zrobi się gorzki.

5. Tak przygotowany chutney możesz zawekować, lub poczekać aż wystygnie i przechowywać w lodówce do pięciu dni.

Świetnie nadaje się do mięs i serów, jest genialnym dodatkiem do burgerów.

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium