Sałatka Grecka

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. Zacznij od przygotowania sosu winegret.

2. Do nie dużego słoiczka, wlej 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżkę soku z limonki, 6 łyżek oliwy BASSO EXTRA VERGINE, 2 łyżki wody, szczyptę soli morskiej CUOR DI MARE, 1 łyżeczkę cukru i 1 ząbek czosnku wyciśniętego przez praskę. Zakręć przykrywką i mocno potrząsaj aż składniki się wymieszają, odstaw do lodówki.

3. Sałatę lodową i radiccho porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z rukolą. Następnie odcedź sok z czarnych oliwek bez pestek JOLCA i przekrój je na pół. Czerwoną grillowaną paprykę LE PEPE pokrój w grubą kostkę. Obierz ogórka i również pokrój w kostkę, natomiast pomidorki cherry przekrój na pół.

 

4. Przygotowaną wcześniej sałatę wymieszaj z pokrojonymi warzywami (zostaw trochę do dekoracji). Ser feta pokrój w kostkę (możesz też rozkruszyć) i rozsyp po sałacie z warzywami.

5. Na samą górę ułóż pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i całość polej przygotowanym wcześniej sosem winegret.

6. Udekoruj kremem z octu balsamicznego z Modeny MONARI FEDERZONI i gotowe.

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium