Ravioli MONTE BANATO z serem w sosie szpinakowym

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. Makaron ravioli MONTE BANATO ugotuj w osolonej wodzie (powinien być al dente) odcedź na sito i przelej oliwą DIVO, odstaw na bok.

2. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę, następnie na głębokiej patelni podsmaż cebulę na oliwie. Dodaj czosnek (nie przypal, bo będzie gorzki).

 

3. Całość zalej śmietaną i lekko odparuj (możesz dodać trochę tartego parmezanu, podkręci on smak).

4. Dodaj rozmrożony szpinak i dopraw solą i pieprzem.

5. Do gotowego sosu dołóż ugotowane wcześniej ravioli MONTE BANATO, całość podgrzej raz jeszcze, tak przygotowane danie podaj w głębokich talerzach i posyp parmezanem.

 

SMACZNEGO! 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium