Penne z sosem z gorgonzoli i skórką cytryny

   

SKŁADNIKI:

200g makaronu penne DIVELLA
100g sera gorgonzola
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
świeżo mielony pieprz
tarta skórka z połowy cytryny
200ml śmietany 30%


PRZYGOTOWANIE: 

1. Makaron penne DIVELLA gotuj przez 10 minut i odcedź na sito.

2. W miedzy czasie wlej na patelnie śmietanę, dodaj ser gorgonzola. Całość lekko podgrzewaj, aż ser się rozpuści.

3. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, dodaj startą skórkę z cytryny i ugotowany wcześniej makaron penne DIVELLA.

4. Wymieszaj razem i gotowe danie posyp świeżo mielonym pieprzem.

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium