Pasta z suszonych pomidorów i mascarpone

   

SKŁADNIKI:

1 słoik suszonych pomidorów LE PEPE
2-3 łyżki oliwy BASSO EXTRA VERGINE
Sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
250g mascarpone
3 ząbki czosnku
10g parmezanu
50g orzechów nerkowca
garść świeżej bazylii

 

PRZYGOTOWANIE: 

1. Zacznij od sprażenia orzechów nerkowca i odstaw do przestygnięcia.

2. Suszone pomidory LE PEPE odcedź z zalewy, pokrój na małe kawałki i przełóż do wysokiego naczynia.

3. Dodaj mascarpone, 2-3 łyżki oliwy BASSO EXTRA VERGINE, uprażone orzechy, czosnek i tarty parmezan. Zmiksuj na gładką masę.

4. Dodaj łyżkę posiekanej bazylii, dopraw solą morską CUOR DI MARE i całość dobrze wymieszaj.

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium