Pasta czerwonej soczewicy

  

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

1 puszka czerwonej soczewicy METELLIANA
100g pomidorów pelati METELLIANA
3-4 suszone pomidory LE PEPE
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów LE PEPE
Duża szczypta soli morskiej CUOR DI MARE
Duża szczypta cukru trzcinowego z MAURITIUSA
1 łyżka oliwy extra vergine BASSO (do polania)
sok z połowy cytryny

 

PRZYGOTOWANIE: 

1. Czerwoną soczewice METALLIANA odcedź na sitku, zmiksuj na gładko.

2. Następnie odcedź z zalewy 100g pomidorów pelati METELLIANA i przekrój na mniejsze kawałki. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki 3-4 suszone pomidory LE PEPE, razem z 2 łyżkami oleju z nich.

3. Całość zmiksuj bardzo dokładnie i dodaj do wcześniej przygotowanej soczewicy.

4. Dopraw do smaku dodając dużą szczyptę soli morskiej CUOR DI MARE i cukru trzcinowego z MAURITIUSA.

5. Gotową pastę przełóż do miseczki, polej po wierzchu oliwą extra vergine BASSO i udekoruj natką pietruszki.

  

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium