Pancakes na trzy sposoby

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. 4 szklanki mąki pszennej wymieszaj z 6 łyżkami cukru trzcinowego ATCO, 2 szczyptami soli morskiej CUOR DI MARE i 6 łyżeczkami proszku do pieczenia. 

2. Następnie rozpuść na rondelku 200g masła i lekko wystudź, w miedzy czasie rozbij 4 jajka i połącz z 3 szklankami mleka, dodaj roztopione masło.

3. Następnie  wsyp mąkę wymieszaną z resztą składników i porządnie wymieszaj. Pancakes smaż na rozgrzanej suchej patelni (musi mieć powłokę nie przywierającą) przez ok 3min. z każdej ze stron.

 

Pancakes na trzy sposoby!

Pierwszy wariant to Pancakes z kremem orzechowym BIO SOWELL!

Aby go uzyskać,  ubij 200ml śmietany 30% (musi być schłodzona) następnie dodaj 3 łyżki cukru trzcinowego ATCO i 250g sera mascarpone i całość ubij raz jeszcze. Do uzyskanej masy, dodaj 180g kremu orzechowego BIO SOWELL i dokładnie wymieszaj.

  

Drugi - Pancakes z kremem figowym NEFELI, palce lizać!

  

Trzeci - Pancakes klasycznie w stylu amerykańskim z syropem klonowym BIO SOWELL! 

  

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium