Marynowane oliwki JOLCA

   

SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby):

400g zielonych królewskich oliwek JOLCA
200ml oliwy extra vergine BASSO
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
Garść świeżej bazylii
1 łyżeczka tymianku

PRZYGOTOWANIE:

1. Papryczkę chili pokrój w mniejsze kawałki, a czosnek w cieniutkie plasterki.

2. Następnie w rondelku rozgrzej delikatnie 200ml oliwy extra vergine BASSO i wrzuć pokrojone warzywa. Podgrzewaj do momentu, aż będzie się z nich wydobywał aromat.

3. Dorzuć zioła i odcedzone z zalewy 400g zielonych królewskich oliwek JOLCA.

4. Całość podgrzewaj ok. minuty i przełóż łyżką cedzakową do słoiczka oraz zalej po brzegi oliwą z rondelka.

5. Odstaw do wystygnięcia. Schowaj do lodówki na noc, a najlepiej na 24 godziny.

 

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium