Lava Cake

   

SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby):

PRZYGOTOWANIE: 

1. 100g czekolady mlecznej z orzechami RED połam na mniejsze kawałki i rozpuść razem z 50g masła w kąpieli wodnej (uważaj, by czekolada się nie zwarzyła). Wymieszaj na gładką masę.

2. Do oddzielnego naczynia wbij 2 jajka, dodaj 2 łyżki cukru trzcinowego z MAURITIUSA, szczyptę soli morskiej CUOR DI MARE, łyżkę mąki i wymieszaj razem (nie ubijaj).

3. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszaj by składniki się połączyły.

4. Gotową masę przełóż do czterech silikonowych foremek i wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 st.C przez 8 min.

 

5. Upieczony deser podawaj gorący z truskawkowym musem. Przepis poniżej.

MUS – przygotowanie:

6. Na suchą patelnie wsyp 300g mrożonych truskawek. Podgrzewaj na małym ogniu, aż się rozmrożą i puszczą sok.

7. Dodaj 2 łyżki cukru trzcinowego z MAURITIUSA i gotuj na małym ogniu, aż owoce się rozpadną. Całość odparuj o połowę i zblenduj na gładką masę.

   

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium