Lasagnette z polędwiczką i pieczarkami

   

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

1. Polędwiczkę wieprzową oczyść z błonek i pokrój na małe paseczki, zamarynuj w oliwie z oliwek BASSO SANSA, świeżo mielonym pieprzu i soli morskiej CUOR DI MARE.

 

2. W międzyczasie wrzuć makaron lasagnette CORTICELLA do osolonej wrzącej wody i gotuj przez 7 minut. Następnie odcedź przez sito.

3. Teraz przygotuj resztę składników: jedną średnią cebulę pokrój w małą kosteczkę, 200g pieczarek w ząbki, 5 ząbków czosnku w cienkie plasterki, a natkę pietruszki posiekaj drobno.

4. Następnie na rozgrzaną patelnie wlej ok 50ml oliwy z oliwek BASSO SANSA i podsmaż cebulę. Dodaj pieczarki i podsmaż wszystko razem, pod koniec dodaj czosnek i zamarynowaną wcześniej polędwiczkę wieprzową. Smaż na dużym ogniu, by mięso się zrumieniło.

  

5. Dodaj małą garść natki pietruszki zalej wszystko śmietaną 30% dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

6. Dodaj ugotowany makaron lasagnette CORTICELLA, lekko odparuj i gotowe.

 

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium