Lasagnette z kurczakiem, suszonymi pomidorami i fasolką szparagową

   

SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby):

200g makaronu lasangette CORTICELLA
80g suszonych pomidorów LE PEPE
30ml oliwy extra vergine BASSO
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
150g piersi z kurczaka
200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
150ml śmietany 30%
Parmezan

PRZYGOTOWANIE: 

1. Do osolonego wrzątku 200g makaronu lasangette CORTICELLA i gotuj przez 7 minut. Odcedź na sito.

2. Pierś z kurczaka oczyść z błonek, pokrój w małą kostkę i dopraw solą morską CUOR DI MARE oraz świeżo mielonym pieprzem.

3. Na lekko rozgrzaną patelnie wlej 30ml oliwy extra verigne BASSO i podsmaż kurczaka. Jak się lekko zrumieni dodaj fasolę i podsmaż razem. Następnie dodaj pokrojonych w mniejsze kawałki 80g suszonych pomidorów LE PEPE.

  

4. Dodaj ugotowany wcześniej makaron lasangette CORTICELLA i 150ml śmietany 30%.

5. Całość dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i lekko odparuj.

6. Gotowe danie podawaj obsypane świeżo tartym parmezanem.

 

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium