SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby):
2 puszki ciecierzycy METELLIANA
1 puszka białej fasoli METELLIANA
1 puszka czerwonej fasoli z chili METELLIANA
100ml oleju sojowego BASSO
sól morska CUOR DI MARE
2-3 ząbki czosnku
2 małe cebule
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
3 łyżeczki przyprawy curry
garść świeżej natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
1. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na oleju sojowym BASSO, odstaw do wystygnięcia.
2. 2 puszki ciecierzycy METELLIANA, 1 puszkę białej fasoli METELLIANA, 1 puszkę czerwonej fasoli z chili METELLIANA odcedź z zalewy i zblenduj lub bardzo drobno posiekaj. Przełóż do większej miski.
3. Dodaj jajka, przyprawę curry, posiekaną natkę pietruszki i podsmażoną cebulę z czosnkiem.
4. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i mieszając dodawaj stopniowo bułkę tartą.
5. Z gotowej masy uformuj małe kotleciki o grubości ok. 2cm i lekko obtocz w bułce tartej.
6. Smaż na oleju sojowym BASSO.
7. Gotowe danie podawaj z greckim jogurtem i sałatą.
SMACZNEGO!