Kotleciki z ciecierzycy i fasoli

   

SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby):

2 puszki ciecierzycy METELLIANA
1 puszka białej fasoli METELLIANA
1 puszka czerwonej fasoli z chili METELLIANA
100ml oleju sojowego BASSO
sól morska CUOR DI MARE
2-3 ząbki czosnku
2 małe cebule
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
3 łyżeczki przyprawy curry
garść świeżej natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE:

1. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na oleju sojowym BASSO, odstaw do wystygnięcia.

2. 2 puszki ciecierzycy METELLIANA, 1 puszkę białej fasoli METELLIANA, 1 puszkę czerwonej fasoli z chili METELLIANA odcedź z zalewy i zblenduj lub bardzo drobno posiekaj. Przełóż do większej miski.

 

3. Dodaj jajka, przyprawę curry, posiekaną natkę pietruszki i podsmażoną cebulę z czosnkiem.

4. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i mieszając dodawaj stopniowo bułkę tartą.

5. Z gotowej masy uformuj małe kotleciki o grubości ok. 2cm i lekko obtocz w bułce tartej.

6. Smaż na oleju sojowym BASSO.

7. Gotowe danie podawaj z greckim jogurtem i sałatą.

  

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium