Jajka w pomidorach

   

SKŁADNIKI (porcja na 1 osobę):

1 puszka krojonych pomidorów METELLIANA
30ml oleju z winogron BASSO
½ papryki
2 jajka
1 ząbek czosnku
świeża bazylia

PRZYGOTOWANIE:

 

1. Krojone pomidory METELLIANA wyłóż na sitko i lekko odcedź z nadmiaru soku.

2. Z papryki usuń pestki i pokrój w kosteczkę, czosnek w cienkie plasterki.

3. Następnie na oleju z winogron BASSO lekko podsmaż pokrojone warzywa, dodaj krojone pomidory METELLIANA.

4. Poczekaj, aż odparują i dopraw solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

5. Dodaj dwa jajka i przykryj pokrywką, by się ścięły.

6. Gotowe danie udekoruj świeżą bazylią. 

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium