Hummus z grillowaną papryka Le Pepe

   

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

PRZYGOTOWANIE:

1. Dwie puszki ciecierzycy konserwowej METELLIANA odcedź z zalewy i zmiksuj na gładką masę.

2. Następnie dorzuć 4 ząbki czosnku (pokrojone na mniejsze kawałki) wraz z  odcedzoną i pokrojoną grillowana papryką LE PEPE i 2 łyżkami pasty tahini. Całość zmiksuj raz jeszcze, dolewając po trochu oliwy z oliwek BASSO EXTRA VERGINE. Dopraw solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

3. Schowaj do lodówki, na ok. 30min by składniki się połączyły a masa lekko zgęstniała.

4. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki. 

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium