Gazpacho po śródziemnomorsku

  

SKŁADNIKI:

1 puszka pomidorów pelati METELLIANA
½ słoiczka grillowanej papryki LE PEPE
4 papryczki pepperoni LE PEPE
1 łyżka białego octu balsamicznego MONARI FEDERZONI
2 łyżki oliwy BASSO EXTRA VERGINE
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
świeżo mielony pieprz (do smaku)
1 czerwona cebula
1 średni ogórek
2-3 ząbki czosnku
garść świeżej bazylii

 

PRZYGOTOWANIE: 

1. Puszkę pomidorów pelati METELLIANA wraz z zalewą przełóż do wysokiego naczynia.

2. Dodaj pokrojone ma mniejsze kawałki, ½ słoiczka grillowanej papryki LE PEPE, czerwoną cebulę, ogórek, czosnek i garść świeżej bazylii.

3. Całość zmiksuj na gładko. Dodaj 1 łyżkę białego octu balsamicznego MONARI FEDERZONI, 2 łyżki oliwy BASSO EXTRA VERGINE, dopraw pieprzem i solą morską CUPR DI MARE.

4. Dokładnie wymieszaj i schowaj do lodówki na 2 godziny.

 

 

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium