Faszerowana szpinakiem pierś kurczaka w sosie z suszonych pomidorów

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. Umyj i oczyść z błonek kurczaka, zrób w nim dziurkę, by później go nafaszerować.

2. Do miseczki wlej ok. 2 łyżki oliwy BASSO SANSA, dodaj 1 łyżkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę soli morskiej CUOR DI MARE, odrobinę pieprzu.  Zamarynuj kurczaka (w środku też). Schowaj do lodówki na ok. 1h.

 

3. Na palenie wlej ok 2 łyżki oliwy BASSO SANSA i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę połówkę cebuli, dodaj pokrojone w kosteczkę 3 ząbki czosnku. Podsmaż razem, a następnie dodaj odmrożony i wyciśnięty z nadmiaru wody szpinak. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Odstaw do wystygnięcia i nafaszeruj nim kurczaka.

4. Piersi smaż pod przykryciem po ok. 15 min. na stronę.

5. W międzyczasie przygotuj sos. Do małego rondelka, wlej 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów LE PEPE i podsmaż drugą połówkę cebuli pokrojoną w kostkę, dorzuć 3 ząbki pokrojonego czosnku i podsmaż razem.

6. Następnie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki 80g suszonych pomidorów LE PEPE. Chwilkę razem podduś (pomidory puszczą aromat) i zalej 200ml śmietany 30%.

7. Zagotuj i dopraw do smaku, solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Całość zblenduj na gładko. 

   

8. Teraz czas na dodatki. Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj 2 łyżki ulubionego majonezu i 2 łyżki pesto z bazylii LE PEPE. Wymieszaj razem.

9. Kaszę kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu. 

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium