Faszerowana pierś kurczaka z sosem pomidorowym kaszą kuskus i sałatką z rukoli

   

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

  1. 400g krojonych pomidorów METALLIANA
  2. 70g zielonych oliwek JOLCA
  3. 70g czarnych oliwek JOLCA
  4. 190g pesto z bazylii LE PEPE
  5. 180g suszonych pomidorów LE PEPE
  6. Oliwa z oliwek BASSO EXTRA VERGINE
  7. Oliwa z oliwek BASSO SANSA
  8. Sól morska CUOR DI MARE
  9. Świeżo mielony pieprz
  10. 2-3 ząbki czosnku
  11. 4 średnie piersi z kurczaka
  12. 250g rukoli
  13. 2-3 małe pomidorki malinowe
  14. 300g kaszy kuskus
  15. Sok z ¼ cytryny

PRZYGOTOWANIE:

1. Zacznij od przygotowania mięsa. Umyj i oczyść piersi z kurczaka, nakrój od grubszej strony tworząc kieszonkę, następnie natrzyj delikatnie (w środku również) solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i pesto z bazylii LE PEPE.

 

 

2. Zielone i czarne oliwki JOLCA wraz z suszonymi pomidorami LE PEPE pokrój w małe kawałki i wymieszaj z łyżką pesto z bazylii LE PEPE tworząc pastę. Następnie nafaszeruj ją piersi z kurczaka i odstaw do lodówki na co najmniej 30min.

3. Teraz zajmij się sosem. W niewielkim rondelku podgrzej ok 50ml. oliwy z oliwek BASSO SANSA i podsmaż pokrojony w drobną kosteczkę czosnek.  Następnie dodaj krojone pomidory METALLIANA, lekko odparuj i dopraw solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

4. Gdy piersi z kurczaka się zamarynowały usmaż je na patelni pod przykryciem przez 7min. z każdej strony.

5. Kaszę kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu.

6. Z rukoli i pomidorów przygotuj sałatkę, następnie skrop ją sokiem z cytryny i polej oliwą z oliwek BASSO EXTRA VERGINE.

  

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium