SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):
- 110g czarnych oliwek bez pestek JOLCA
- 100g suszonych pomidorów LE PEPE
- 400g makaronu farfalline CORTICELLA
- 100ml oliwy z oliwek BASSO SANSA
- Sól morska CUOR DI MARE
- 1 średnia cebula
- 1 główka czosnku
- 2szt papryczki chili
- Świeżo mielony pieprz
- Parmezan
- Świeża bazylia
PRZYGOTOWANIE:
1. Do osolonego wrzątku wrzuć makaron farfalline CORTICELLA i gotuj przez 9 min. Następnie odcedź przez sito – przyda się później.
2. Na rozgrzaną patelnie wlej ok. 100ml oliwy z oliwek BASSO SANSA i podsmaż pokrojoną w mała kosteczkę cebulę, papryczkę chili i posiekany czosnek.
3. Dodaj 100g pokrojonych w cienkie paseczki suszonych pomidorów LE PEPE i 110g pokrojonych w grube plasterki czarnych oliwek bez pestek JOLCA. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.
4. Dorzuć garść pokrojonej świeżej bazylii i ugotowany wcześniej makaron farfalline CORTICELLA.
5. Gotowe danie podawaj posypane świeżo tartym parmezanem i bazylią.
SMACZNEGO!