Farfalle z oliwkami i suszonymi pomidorami

   

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

PRZYGOTOWANIE: 

  

1. Do osolonego wrzątku wrzuć makaron farfalline CORTICELLA i gotuj przez 9 min. Następnie odcedź przez sito – przyda się później.

2. Na rozgrzaną patelnie wlej ok. 100ml oliwy z oliwek BASSO SANSA i podsmaż pokrojoną w mała kosteczkę cebulę, papryczkę chili i posiekany czosnek.

 

3. Dodaj 100g pokrojonych w cienkie paseczki suszonych pomidorów LE PEPE i 110g pokrojonych w grube plasterki czarnych oliwek bez pestek JOLCA. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

4. Dorzuć garść pokrojonej świeżej bazylii i ugotowany wcześniej makaron farfalline CORTICELLA.

 

5. Gotowe danie podawaj posypane świeżo tartym parmezanem i bazylią.

 

  

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium