Dyniowe racuchy z białkiem SOWELL

   

SKŁADNIKI (na 2-3 osoby):

PRZYGOTOWANIE: 

1. Usuń z dyni pestki (nie obieraj), przekrój na ćwiartki i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.

2. Dodaj 2 jajka, szczyptę soli morskiej CUOR DO MARE i 100ml mleka, wymieszaj razem.

3. Następnie w oddzielnym naczyniu połącz ze sobą, 2 łyżki mąki pszennej, 2 miarki białka dyniowego SOWELL i 2 łyżeczki cukru trzcinowego z MAURITIUSA. Dodaj do masy z dyni i wymieszaj dokładnie.

 

 

4. Rozgrzej patelnie z olejem sojowym BASSO. Następnie małymi porcjami nakładaj uzyskaną masę, formując placuszki nie grubsze niż 0,5cm (trochę urosną). Smaż na małym ogniu po ok. 3 minuty z każdej ze stron.

 

5. Nałóż na talerz, posyp po wierzchu białym serem i polej syropem klonowym Bio SOWELL .

 

 

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium