Dip oliwkowy

  

SKŁADNIKI:

140g czarnych oliwek JOLCA
140g zielonych oliwek JOLCA
100g karczochów w ziołach LE PEPE
50g kaparów JOLCA
200g majonezu
200g śmietany 18%
70ml białego półwytrawnego wina
3 łyżki soku z cytryny 
szczypiorek  
sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE: 

1. Wlej wino do rondelka, zagotuj i odstaw do wystygnięcia.

2. Oliwki JOLCA pokrój w plasterki, a kapary i karczochy lekko przesiekaj, przełóż do miski.

3.Dodaj majonez, śmietanę i wystudzone wino.

4. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

5. Całość dokładnie wymieszaj, a na sam koniec dodaj garść pokrojonego szczypiorku.

6. Schowaj do lodówki na ok. 2 godziny.

  

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium