Conchilioni z łososiem w pomidorach

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE

1. Makaron CONCHILIONI DELVERDE wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 12min (powinien być al dente). Wyjmij delikatnie łyżką cedzakową.

2. 600g filetu z łososia oddziel od skóry i pokrój w drobną kostkę. Przypraw solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem i podsmaż na oliwie BASSO SANSA.

 

3. Następnie dodaj ok.150ml białego wina i odparuj. Potem kolejno: 250ml przecieru pomidorowego DIVELLA, drobno pokrojone 3 ząbki czosnku i  150ml śmietany 30%. Gotuj przez kilka minut aż sos zgęstnieje.

4. Gotowym farszem nadziej ugotowany wcześniej makaron CONCHILIONI DELVERDE.

5. W międzyczasie w rondelku podsmaż na oliwie BASSO SANSA 1 ząbek czosnku, dodaj 250ml przecieru pomidorowego DIVELLA  i dopraw octem balsamicznym z modeny MONARI FEDERZONI, solą morską CUOR DI MARE oraz cukrem trzcinowym z MAUTRINUSA.

6. Gotowy sos rozprowadź po naczyniu żaroodpornym, ułóż nafaszerowany makaron posyp całość parmezanem i wstaw do piekarnika (220C przez 7 minut)

7. Gotowe danie posyp świeżą bazylią.

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium