Carpaccio z buraka

   

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. Umyj buraki owiń każdy z osobna folią aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika (200st.C / ok.90min) sprawdź wykałaczką czy są miękkie i wystaw do wystygnięcia.

 

2. W międzyczasie przygotuj marynatę. Do miseczki wlej 6 łyżek oliwy z oliwek BASSO EXTRA VERGINE (niefiltrowana), 6 łyżek octu balsamicznego z Modeny MONARI FEDERZONI, 2 łyżki cukru trzcinowego ATCO i dodaj 1/4 posiekanej papryczki chilli. Dopraw do smaku solą morska CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

3. Wystudzone buraki obierz i pokrój w cieniutkie pasterki i przełóż do marynaty, delikatnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 3-4 godziny. 

4. Zamarynowane buraki wyjmij delikatnie z marynaty i układaj na talerzu  jeden koło drugiego aby lekko nachodziły na siebie. Obsyp posiekanymi pistacjami i pokruszonym serem feta a na sam środek rozrzuć mała kupkę rukoli.

5. Całość polej delikatnie kremem z octu balsamicznego z Modeny MONARI FEDERZONI i skrop olejem z pestek dyni SOWELL.

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium