2. Do osobnego naczynia wbij 4 jajka, dodaj 80g cukru trzcinowego z MAURITIUSA i ubijaj przez kilka minut aż cukier się rozpuści, a masa będzie puszysta.
3. Wymieszaj delikatnie z przygotowaną wcześniej masą z fasoli i wylej do tortownicy wysmarowanej olejem bądź masłem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 35-45min w temperaturze 180C.
4. Po upieczeniu uchyl lekko piekarnik i odczekaj 10min by ciasto nie opadło i wyrównała się jego temperatura. Następnie wyjmij ciasto, odstaw do całkowitego wystygnięcia pokrój na porcję i gotowe.
5. Dodatkowo możesz udekorować siekanymi pistacjami i gotowy deser podać z lodami waniliowymi :)
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.