Brownie z czerwonej fasoli

   

Poznaj mój szybki przepis na ciasto bez mąki, bez produktów mlecznych!

SKŁADNIKI:

  1. 800g czerwonej fasoli Red Kidney METELLIANA
  2. 4 jajka
  3. 40g kakao
  4. 90g oleju sojowego BASSO
  5. 80g cukru trzcinowego z MAURITIUSA
  6. Szczypta soli morskiej CUOR DI MARE
  7. 1 banan
  8. 1 łyżeczka sody oczyszczonej

PRZYGOTOWANIE:

1. Odcedź 800g czerwonej fasoli Red Kidney METELLIANA i przepłucz na sitku i przesyp do naczynia. Dodaj 1 banana pokrojonego na mniejsze kawałki, następnie wlej 90g oleju sojowego BASSO i całość zmiksuj bardzo dokładnie. Dodaj 40g kakao, łyżkę sody oczyszczonej i szczyptę soli morskiej CUOR DI MARE i całość wymieszaj.

  

  

2. Do osobnego naczynia wbij 4 jajka, dodaj 80g cukru trzcinowego z MAURITIUSA i ubijaj przez kilka minut aż cukier się rozpuści, a masa będzie puszysta.

    

  

3. Wymieszaj delikatnie  z przygotowaną wcześniej masą z fasoli i wylej do tortownicy wysmarowanej olejem bądź masłem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 35-45min w temperaturze 180C.

4. Po upieczeniu uchyl lekko piekarnik i odczekaj 10min by ciasto nie opadło i wyrównała się jego temperatura. Następnie wyjmij ciasto, odstaw do całkowitego wystygnięcia pokrój na porcję i gotowe.

5. Dodatkowo możesz udekorować siekanymi pistacjami i gotowy deser podać z lodami waniliowymi :) 

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium