Zestaw prezentowy – WYTRAWNY włoskie oliwy, greckie i hiszpańskie oliwki, kwiat soli – 5 sztuk

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 90,00 zł 90.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Zestaw prezentowy – WYTRAWNY włoskie oliwy, greckie i hiszpańskie oliwki, kwiat soli – 5 sztuk!

Zestaw prezentowy – Wytrawne włoskie oliwy, greckie i hiszpańskie oliwki, kwiat soli – 5 sztuk

Podaruj bliskiej osobie odrobinę wyjątkowości!

Wyjątkowości z potężną dawką międzynarodowej jakości!

Wyjątkowy zestaw prezentowy składający się z 5 wyjątkowych produktów!

W skład Twojego prezentu wchodzą:

Greckie oliwki zielone Halkidiki bez pestek 295 g Nefeli

Włoska oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana papryczką chili 250 ml Basso

Włoska Oliwa z oliwek Sansa 250 ml Basso

Hiszpańskie oliwki czarne bez pestek 230 g Jolca

Francuska sól morska – Kwiat soli Camargue 125 g Salins Group

————————

Greckie oliwki zielone Halkidiki bez pestek 295 g Nefeli

Halkidiki to region w północnej części Grecji, nazwa półwyspu, ale także odmiana oliwek tam uprawianych.

Oliwki Halikidiki są autentyczną, grecką odmianą, która rośnie i jest uprawiana wyłącznie w rejonie półwyspu Chalcydyckiego. Owoce charakteryzują się bladozielonym kolorem, owalnym kształtem i dużym rozmiarem (jedne z największych oliwek na świecie). Unikalne warunki klimatyczne tamtego regionu i gleba bogata w składniki odżywcze przyczyniły się do powstania jedynej w swoim rodzaju odmiany oliwek o pełnym, pikantnym smaku z delikatną goryczką i owocowymi aromatami. Zbierane są jeszcze niedojrzałe, kiedy pestki są małe, a miąższ mięsisty. Dzięki temu idealnie sprawdzają się do nadziewania przeróżnymi dodatkami. Uznane przez konsumentów i koneserów za jedną z najznakomitszych odmian oliwek stołowych.

Nefeli Oliwki Halkidiki bez pestek to klasyczna propozycja w słonej zalewie o charakterystycznym maślanym i ziołowym aromacie. Idealnie sprawdzą się w przepisach wytrawnych, jako dodatek do koktajl, deski serów, wyśmienitych sałatek, oraz jako samodzielna przekąska.

Czysty skład, bez konserwantów!

Składniki: woda, oliwki Halkidiki, sól morska, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Może zawierać fragmenty pestek.

Alergeny: w zakładzie produkcyjnym przetwarzane są produkty mleczne, orzechy, seler i gorczyca.

Wartość odżywcza w 100 ml:

Wartość energetyczna: 566 kJ/138 kcal

Tłuszcz: 13 g

– w tym kwasy tłuszczowe:

– nasycone: 1,9 g

Węglowodany: 1,6 g

– w tym cukry: <0,5 g

Białko: 1,4 g

Sól: 1,3 g

Błonnik: 4,3 g

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, a po otwarciu w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

Masa netto: 295 g/po odsączeniu: 160 g

Kraj pochodzenia: Grecja

————————

BASSO Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana papryczką chili 250ml!

Papryczka chili to przyprawa, która doskonale łączy się z niektórymi daniami kuchni włoskiej. Chili starannie dozowana wzbogaca swoją ostrością aromat oliwy i nadaje jej ognistoczerwony kolor. Pikantny smak tej oliwy doskonale komponuje się z potrawami na bazie grillowanych warzyw, makaronu, dziczyzny czy pizzy. Można jej też dodać do zup rybnych czy zup z dodatkiem roślin strączkowych.

Składniki: oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 96,8%, aromat  chili 2%, papryka chili 1,2%.

Wartość odżywcza w 100ml:

Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal

Tłuszcz: 91,6 g

– w tym kwasy tłuszczowe:

– nasycone: 13 g

– jednonienasycone: 69,6 g

– wielonienasycone: 9 g

Węglowodany: 0 g

– w tym cukry: 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0 g

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym.

Masa netto: 250 ml

Kraj pochodzenia: Włochy

Basso – ponad 100 lat tradycji we Włoszech i ponad 20 lat na polskich stołach!

Od zamierzchłych czasów oliwa z oliwek stanowiła obok zbóż, owoców morza i winogron, jeden z podstawowych składników wyżywienia ludności krajów śródziemnomorskich. Oliwę I gatunku – Olio Extra Vergine di Oliva, charakteryzuje najwyższa jakość, uzyskana w procesie tłoczenia na zimno oraz zielonkawo – żółty kolor. Badania przeprowadzone na przestrzeni ostatnich lat dowodzą, że model odżywiania w tych regionach sprzyja zapobieganiu chorobom serca jak też szeregu rodzajom nowotworów. Codzienne spożywanie oliwy zapewnia organizmowi odpowiednią dawkę łatwo przyswajalnych tłuszczów nienasyconych. Zawarty w oliwie kwas oleinowy zapobiega arteriosklerozie.

Przeznaczona jest do spożycia na surowo. Jest doskonała do wszelkiego typu sałatek, sosów lub grzanek. Aby zapewnić konsumentom jej wysoka jakość przez dłuższy czas i ułatwić przechowywanie firma Basso wprowadziła opakowania z ciemnego szkła.

————————

Włoska oliwa Sansa Basso 250ml!

Oliwę Sansa uzyskuje się z tłoczenia w bardzo wysokich temperaturach tego, co zostało z pierwszego i drugiego tłoczenia. Dla podniesienia jakości z zasady dodaje się do 20% oliwy extra vergine.

Sansa jest stosowana głównie do smażenia i pieczenia. Codzienne spożywanie oliwy zapewnia organizmowi odpowiednią dawkę łatwo przyswajalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które ograniczają powstawanie we krwi LDL (czyli tzw. złego cholesterolu), równocześnie zwiększając stężenie HDL, czyli dobrego cholesterolu. Ma to istotny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie serca i układu krążenia. Duża zawartość antyutleniaczy zapobiega powstawaniu wolnych rodników, a tym samym opóźnia procesy starzenia się organizmu.

 

Składniki: 85% rafinowana oliwa z wytłoczyn z oliwek, 15% oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.

Wartość odżywcza w 100ml:

Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal

Tłuszcz: 91,6 g

– w tym kwasy tłuszczowe:

– nasycone: 13 g

– jednonienasycone: 69,6 g

– wielonienasycone: 9 g

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym.

Masa netto: 250 ml

Kraj pochodzenia: Włochy

————————

Hiszpańskie oliwki czarne bez pestek 230 g Jolca

Hojiblanca (z hiszpańskiego 'biały liść’) to odmiana hiszpańskich oliwek pochodzących z Luceny w Andaluzji. Owoce oliwek Hojiblanca są okrągłe i duże, głównie spotykane w postaci oliwek stołowych. Z Hojiblanci pozyskuje się również oliwę, ale zawartość tłuszczu w jej owocach jest znacznie niższa w porównaniu do innych, bardziej oleistych hiszpańskich odmian, np. odmiany Picual. Zbiory oliwek do marynowania odbywają się w Andaluzji na przełomie listopada i grudnia, zbiera się zarówno oliwki zielone, jak i czarne (dojrzałe). Smak oliwek Hojiblanca początkowo jest subtelnie słodki z wyczuwalną nutą goryczki niedojrzałych owoców, zwieńczony delikatnym posmakiem migdałów.

Składniki: Woda, oliwki czarne bez pestek (Hojiblanca), sól, stabilizator (glukonian żelaza), regulator kwasowości (kwas mlekowy).

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 515 kJ/125 kcal

Tłuszcz: 13 g

– w tym kwasy tłuszczowe:

– nasycone: 2,2 g

Węglowodany: 0 g

– w tym cukry: 0 g

Białko: 0,5 g

Sól: 2 g

Błonnik: 0 g

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym.

Masa netto: 230 g

Kraj pochodzenia: Hiszpania

 

Firma JOLCA zlokalizowana w samym sercu hiszpańskiej Andaluzji, Sewilli, od ponad 60 lat zajmuje się produkcją najwyższej jakości oliwek stołowych. Oliwki używane do produkcji każdego opakowania pochodzą tylko od lokalnych dostawców z regionu Andaluzji, który słynie z przepięknych gajów oliwnych.

Oliwki marki JOLCA wyróżniają się doskonałością w swojej kategorii, ponieważ uprawiane są na poziomie umiejętności i wiedzy, którą mogą posiąść tylko prawdziwi mistrzowie. Każda faza tego starannego procesu ukierunkowana jest na osiągnięcie maksymalnej jakości, a to można osiągnąć tylko dzięki doświadczeniu wprawionych hodowców. Jakość produktów jest utrzymywana dzięki ciągłemu procesowi innowacji, który niezmiennie prowadzi markę ku przyszłości, nie porzucając nigdy korzeni i kluczowych tradycji.

————————

Kwiat soli morskiej prosto z Francji!

Camargue to marka soli morskich pochodzących z rejonu Parku Krajobrazowego na południu Francji. To wiodący brand soli morskich w segmencie gourmet.

Saliny Camargue to jedne z najbardziej znanych i uznanych na świecie miejsc pozyskiwania wysokiej jakości soli morskich. Dzięki działaniu słońca i wiatru, w wyłożonych algami basenach krystalizuje się sól, która następnie jest ręcznie zbierana. Rokrocznie w okolicach maja rozpoczyna się pierwsza krystalizacja, której efektem jest powstawanie kwiatu solnego. Jeżeli warunki pogodowe są odpowiednie ( średnie temperatury powietrza i brak deszczy ) możemy spodziewać się dobrych zbiorów. Warunki klimatyczne na południu Francji sprzyjają powolnej krystalizacji. Jednakże ilości kwiatu soli są limitowane, a co za tym idzie jego cena jest dość wysoka. Każde opakowanie Fleur de Sel Camargue opatrzone jest podpisem osoby, która zbierała i ręcznie zapakowała tę sól. To produkt ze wszech miar unikalny i tym samym wysoce pożądany przez klientów.

Warto pamiętać, że tylko sole opatrzone powyższym logo – Le Saunier de Camargue – są jedynymi, oryginalnymi solami marki Camargue.

 

Sól morska – kwiat soli 125 g Camargue CIS

Sole morskie Camargue, poza podstawowym składnikiem soli – chlorkiem sodu, zawierają wiele mikroelementów i składników mineralnych takich jak wapń, magnez, potas i wiele innych, które w tej postaci są łatwo przyswajalne przez organizm człowieka.

Składniki: kwiat soli morskiej 100%

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Masa netto: 125 g

Kraj pochodzenia: Francja

Dane techniczne

Masa netto 2 kg
Dystrybutor Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium