Zestaw prezentowy – Kawowy włoska kawa, praliny, czekoladka, baton proteinowy, syrop klonowy – 5 sztuk!
Podaruj bliskiej osobie odrobinę przyjemności!
Przyjemności bez poczucia winy!
Wyjątkowy zestaw prezentowy składający się z 5 wyjątkowych produktów!
W skład Twojego prezentu wchodzą:
Włoska kawa mielona N.1 250 g Giovannini
Syrop klonowy BIO bursztynowy klasa A 189 ml (250 g) SoWell
Czekoladowe praliny z mlecznej czekolady z nadzieniem orzechowym bez cukru i glutenu 132 g RED
Czekoladka mleczna 30% kalorii mniej bez cukru i glutenu 26 g RED
Baton proteinowy z prażonymi orzechami, truskawkami i malinami bez dodatku cukru 28 g Jannis
——————————-
ORYGINALNA WŁOSKA KAWA! Kawa mielona N.1 250 g Giovannini
Giovannini N.1 cechuje intensywny aromat z prażonymi i zbożowymi nutami. Jest to kawa charakteryzująca się pełnym i zdecydowanym body (konsystencją). Ziarna Robusty nadają kawie ekskluzywny, mocny charakter, w posmaku zaś zrównoważoną słodycz lukrecji.
Składniki: arabika 60%, robusta 40%
Aromat: tostowy, płatki zbożowe, chlebowy
Smak: gorzka czekolada, lukrecja
Pochodzenie: Azja, Afryka
Proces obróbki kawy: na mokro (myta)
Skład: Arabika 60%, Robusta 40%
Waga: 250 g
Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Włoska kawa marki Giovanini i kawiarnia „Bottega del Caffe” została stworzona w 1926 roku przez Dante Giovanniniego w Rimini. Obecnie marka Giovanini należy do dużego, włoskiego producenta kawy firmy DAROMA z Rzymu, która pod swoimi skrzydłami ma oprócz marki Giovannini jeszcze pięć innych znanych marek. Dziś marka Giovannini reprezentuje Riwierę Adriatycką, synonim doskonałości i tradycji w świecie kawy.
Giovanini Daroma Nr 1Top Quality – to mieszanka flagowa palarni (nr 1 od 1926 roku) Pod względem smaku stabilna, nawiązująca do l’espresso z zaopatrywanych przez prażalnię barów na Adriatyckiej Riwierze. Złożona z robusty i arabiki (60%), pozwalająca zaparzyć w warunkach domowych napój przyjemny i bardzo aromatyczny, wywar delikatny, ożywczy i konsystentny, z ładną pianką. Dobrze komponuje się z mlekiem. Można niebanalnie „podbijać” ją słodząc miodem, zwłaszcza o charakterystycznym nieco cierpkim posmaku z kwiatów kasztanowca, nawłoci lub gryki (jak zaleca znakomity pisarz Wiesław Myśliwski).
——————————-
Syrop klonowy BIO bursztynowy, klasa A, 189 ml (250 g) SoWell
Płynne złoto prosto z Kanady!
Kanadyjski producent tego syropu klonowego od ponad 30 lat dostarcza go na rynki całego Świata, w tym do USA, Japonii, Chin, Australii i oczywiście do Europy. Kanadyjskie klony muszą mieć co najmniej 30 – 40 lat aby móc zacząć pozyskiwać z nich cenny sok, który po odparowaniu ( w procesie podgrzewania) przybiera konsystencję syropu. Do wyprodukowania 1 litra syropu klonowego potrzeba od 20 do 50 litrów soku. Ta ilość zależy od tego ile procent cukru jest w soku (może go być od 1,5% do 3 %).
Składniki: 100% syrop klonowy z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1513 kJ/356 kcal
Tłuszcz: 0 g
– w tym kwasy tłuszczowe:
– nasycone: 0 g
Węglowodany: 89 g
– w tym cukry: 88 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto: 189 ml (250 g)
Kraj pochodzenia: Kanada
Syrop klonowy, który nie jest poddawany karmelizacji (czyli przegrzania w procesie produkcji) występuje w dwóch wersjach:
– w kolorze jasno – złotym, o bardzo delikatnym smaku
– w kolorze bursztynowym, o bogatym, zrównoważonym smaku
Syrop klonowy, który jest poddawany karmelizacji (zostaje poddany przegrzaniu w procesie produkcji) występuje w dwóch wersjach:
– w ciemnym kolorze, o mocnym, intensywnym smaku
– w bardzo ciemnym kolorze, o bardzo intensywnym, głębokim smaku.
Syrop klonowy to nie tylko smaczny dodatek do wielu dań ale także źródło składników odżywczych takich jak mangan, cynk, magnez, potas czy witaminy z grupy B ( szczególnie pożądane przez wegetarian) oraz przeciwutleniaczy i związków fenolowych. Z uwagi na zawartość powyższych składników syrop klonowy wykazuje właściwości prozdrowotne i jest polecany przy wielu dolegliwościach.
Wartość kaloryczna syropu klonowego (270 kcal/100g) jest zdecydowanie niższa od kaloryczności cukru (prawie 400 kcal/100g). A zatem to doskonały zamiennik cukru.
Syrop klonowy butelkowany jest w temperaturze 82°C, dzięki czemu nie wymaga stosowania konserwantów.
Syrop klonowy SoWell BIO jest syropem o barwie bursztynowej, który nie jest karmelizowany. Dzięki temu nie posiada posmaku przypalonego cukru i zachowuje swój wyjątkowy, bogaty, naturalny smak!
——————————-
Praliny z mlecznej czekolady z nadzieniem orzechowym, o zmniejszonej ilości kalorii i bez dodatku cukrów RED!
Nasza receptura oparta jest na naturalnych produktach kakaowych dostarczanych z Wybrzeża Kości Słoniowej, erytrytolu – naturalnym słodziku znanym również jako „cukier melonowy”, polidekstrozy bogatej w błonnik, stewii pochodzenia roślinnego.
Dlaczego praliny RED są takie wyjątkowe:
Zawierają 30% kalorii mniej w porównaniu do tradycyjnych pralin!
Nie zawierają cukru!
Nie zawierają glutenu!
Nie zawierają GMO!
Produkowane w Europie!
Zawierają 25% kakao!
Składniki: substancja słodząca: maltitol; substancja wypełniająca: polidekstroza; mleko w proszku pełne; tłuszcz roślinny (tłuszcz palmowy, tłuszcz z nasion palmy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)), tłuszcz kakaowy; pasta z orzechów laskowych 7 %; miazga kakaowa; słodka serwatka w proszku; substancja słodząca: erytrytol; kawałki orzechów laskowych 2%; kakao w proszku; kawałki orzechów makadamia 0,5%; emulgator: lecytyny (z soi), E 476; aromaty. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 25%.
Alergeny: Mleko, orzechy laskowe, orzechy makadamia, soja. Może zawierać: orzeszki ziemne, migdały i orzechy nerkowca.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1772 kJ / 428 kcal
Tłuszcz: 32 g
– w tym kwasy tłuszczowe:
– nasycone: 16 g
Węglowodany: 42 g
– w tym cukry: 10,4 g + 29 g poliole
Białko: 6,6 g
Sól: 0,42 g
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C – 21°C
Masa netto: 132 g
Kraj pochodzenia: Łotwa
——————————-
Czekoladka mleczna 30% kalorii mniej, bez dodatku cukru RED!
Nasza receptura oparta jest na naturalnych produktach kakaowych dostarczanych z Wybrzeża Kości Słoniowej, erytrytolu – naturalnym słodziku znanym również jako „cukier melonowy”, polidekstrozy bogatej w błonnik, stewii pochodzenia roślinnego.
Dlaczego czekoladka mleczna RED jest taka wyjątkowa:
Zawiera 30% kalorii mniej w porównaniu do tradycyjnych mlecznych czekoladek!
Zawiera tylko 100 kalorii!
Nie zawiera cukru!
Nie zawiera glutenu!
Nie zawiera GMO!
Produkowana w Europie!
Zawiera 25% kakao!
Składniki: substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca: polidekstroza; mleko w proszku pełne; tłuszcz kakaowy; miazga kakaowa; słodka serwatka w proszku; emulgatory: lecytyny (z soi), E 476; aromaty. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 25%.
Alergeny: może zawierać: mleko, orzeszki ziemne, orzechy makadamia, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, migdały, soję.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1627 kJ / 393 kcal
Tłuszcz: 27 g
– w tym kwasy tłuszczowe:
– nasycone: 16 g
Węglowodany: 42 g
– w tym cukry: 12 g + 29 g poliole
Białko: 6,5 g
Sól: 0,51 g
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C – 21°C
Masa netto: 26 g
Kraj pochodzenia: Łotwa
——————————-
Baton proteinowy z prażonymi orzechami, truskawkami i malinami BEZ DODATKU CUKRU 28 g Jannis!
Jeśli jesteś fanem orzechów z pewnością oszalejesz na punkcie tego batonika! Batonik z prażonymi orzechami z dodatkiem truskawek i malin BEZ DODATKU CUKRU marki Jannis jest bogaty w białko roślinne i błonnik, które zapewniają zastrzyk mocy, wtedy kiedy najbardziej tego potrzebujesz. Bądź jak Mądra Sowa i wybieraj pełnowartościowe przekąski w chwilach kiedy potrzebna jest Ci dodatkowa dawka energii. Batonik dostępny w dwóch wersjach-orzechowej z dodatkiem truskawek i malin oraz orzechowej. Spróbuj i wybierz swojego ulubieńca!
Baton proteinowy z prażonymi orzechami, truskawkami i malinami Jannis to produkt:
BEZ sztucznych słodzików!
będący ŹRÓDŁEM BIAŁKA ROŚLINNEGO!
BEZ konserwantów!
odpowiedni dla WEGAN!
o WYSOKIEJ zawartości BŁONNIKA!
BEZ oleju palmowego!
o NISKIEJ zawartości soli!
BEZ nabiału!BEZ laktozy!
Składniki: Błonnik z korzenia cykorii, orzeszki ziemne 25%, chrupki zbożowe (białko pszenne, mąka pszenna), migdały 17%, suszone truskawki (truskawki, zagęszczony sok jabłkowy) 11%, suszone maliny (maliny, zagęszczony sok jabłkowy) 3%, olej roślinny: olej kokosowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty, sól.
Alergeny: Zawiera orzechy ziemne, mąkę pszenną, migdały. Może zawierać śladowe ilości sezamu oraz innych orzechów.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1879kj/453kcal
Tłuszcz: 26g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3g
Węglowodany: 17g
– w tym cukry: 12g
Białko: 25g
Sól: 0,13g
Błonnik: 25g
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Masa netto: 28g
Kraj pochodzenia: Grecja
JANNIS, grecka firma założona w 1965 roku w Salonikach, jest pionierem produkcji batonów sezamowych przy użyciu tradycyjnych rzemieślniczych technik w skali przemysłowej.
Produkty, takie jak batony sezamowe z ziarnami sezamu i miodem, stanowią kluczowy element greckich słodyczy, sięgający swoimi korzeniami aż do VIII wieku p.n.e., jak opisano w dziełach Homera.
Z ponad półwiecznym doświadczeniem, firma Jannis utrzymuje swoją pozycję jako lider wśród tradycyjnych greckich producentów słodyczy. Batony Jannis, przygotowywane z naturalnych składników, są doskonałą przekąską, dostępną zarówno w niewielkich sklepach detalicznych, jak i w większych sieciach handlowych, kioskach, hotelach, kawiarniach czy automatach, zaspokajając oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów.