Włoska babka drożdżowa - Balocco Colomba Classica 1000g
Opis
Tradycje marki BALOCCO sięgają 1927 roku, kiedy to Francesco Antonio Balocco otworzył w Fossano swoją pierwszą piekarnię, cukiernią i kawiarnię. Francesco uczył się zawodu od 11 roku życia a doświadczenie zdobywał u najznamienitszych w owym czasie piekarzy i cukierników w Piemoncie. Dynamiczny rozwój firmy został zatrzymany podczas II Wojny Światowej ale zaraz po jej zakończeniu Francesco wraz z synem Aldo otworzyli nie tylko piekarnię, sklep i kawiarnię ale w 1949 roku uruchomili fabrykę produkującą ciastka pakowane w puszki, które można było sprzedawać nie tylko w rodzinnej miejscowości ale także w odleglejszych zakątkach Włoch. Kolejnym flagowym produktem firmy stały się ciasta na zakwasie, często z dodatkiem migdałów. W latach 70-tych Aldo Balocco podjął spektakularną jak na owe czasy decyzję i zlecił przygotowanie i wyemitowanie w telewizji spotu reklamowego ciast Balocco. Reklama w której wystąpiły znane tancerki, bliźniaczki była przełomowym momentem w popularyzacji marki we Włoszech. Od tego momentu produkty Balocco były już znane i pożądane nie tylko w Piemoncie ale w całym kraju.
Obecnie już trzecie pokolenie rodziny Balocco kieruje firmą i dba o jej wizerunek oraz wysoką jakość włoskich ciast i ciasteczek produkowanych według tradycyjnych, strzeżonych przez rodzinę receptur.
Logo marki Balocco widnieje się na koszulkach drużyny piłki nożnej Juventus Turyn, a w latach 2013 – 2015 firma Balocco sponsorowała Giro d’Italia. Działania reklamowe i sponsorskie przyczyniły się do rozpoznawalności i obecności marki nie tylko we Włoszech ale także w ponad 60 krajach Świata.
NOWOŚĆ W OFERCIE! Włoska babka drożdżowa - Balocco Colomba Classica!
Babka Balocco Colomba Classica produkowana jest zgodnie z rodzinną recepturą na naturalnym zakwasie z wykorzystaniem drożdży macierzystych i dodatkiem pachnących kandyzowanych owoców. Taka włoska babka będzie się doskonale prezentować na świątecznym stole i na pewno zadowoli gusta wielu smakoszy.
Balocco Colomba Classica 1000g zapakowana jest w eleganckie pudełko z uchwytem. Dzięki temu z powodzeniem może pełnić rolę świątecznego prezentu.
Zaleca się, aby przed podaniem umieścić babkę na minimum 1 godzinę w ciepłym miejscu, najlepiej przy grzejniku. Przez to będzie smaczniejsza. Po zdjęciu obwoluty najlepiej kroić przy użyciu noża z długim ząbkowanym ostrzem.
Termin przydatności : 31.07.2022
Dane techniczne
Informacja dla klientów hurtowych | 12 |
Składniki | mąka pszenna , kandyzowana skórka pomarańczy 16,2 % (skórka pomarańczy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), glazura 10,4% (cukier, mąka ryżowa, olej arachidowy, mąka pszenna , białka jaj* w proszku 0,3%, aromaty), |
Składniki c.d. | masło, cukier, świeże żółtko jaj* 7,3%, naturalne drożdże macierzyste 6,5% (mąka pszenna, woda), cukier granulowany 6,4%, migdały 2,3%, syrop z cukru inwertowanego, mleko pasteryzowane świeże 1,8%, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych; |
Składniki c.d.. | sól, naturalne aromaty. * Od kur z wolnego wybiegu. |
Alergeny | mąka pszenna, mleko, masło, jajka, migdały, olej arachidowy. Może zawierać orzechy i soję. |
- Wartość energetyczna | 1618kJ/385 kcal |
- Tłuszcz: | 15 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7 g |
- Węglowodany: | 55 g |
- w tym cukry | 32 g |
- Białko | 6,5 g |
- Sól | 0,42 g |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Masa netto | 1000 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |