Proteinowe ciastko wegańskie bez cukru z pastą orzechową, żurawiną i wanilią 50g Frank&Oli
Opis
Proteinowe ciastko wegańskie z pastą orzechową, żurawiną i wanilią 50g Frank&Oli
Bez dodatku cukru i glutenu!
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka roślinnego!
Naturalne źródło magnezu!
Ciastko jest odpowiednie dla wegan oraz osób unikających glutenu w diecie. Ciasteczko jest świetnym źródłem błonnika, zawiera również białko pochodzenia roślinnego. Ciasteczko świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska na wynos - dodatek do kawy, na deser, na wycieczkę lub do lunchboxa.
SKŁADNIKI: pasta z orzechów arachidowych 40%, błonnik z korzenia cykorii, białko grochowe 15%, żurawina 8% (żurawina suszona, koncentrat z soku jabłkowego, olej słonecznikowy), rodzynki 8% (rodzynki suszone, olej słonecznikowy), bezglutenowe płatki owsiane, naturalny aromat waniliowy 2 %, sól himalajska.
Magnez: 63 mg (17%*)
*% dziennych referencyjnych wartości spożycia (dla osób dorosłych).
Dane techniczne
Składniki | pasta z orzechów arachidowych 40%, błonnik z korzenia cykorii, białko grochowe 15%, żurawina 8% (żurawina suszona, koncentrat z soku jabłkowego, olej słonecznikowy), rodzynki 8% (rodzynki suszone, olej słonecznikowy), bezglutenowe płatki owsiane, |
Składniki c.d. | naturalny aromat waniliowy 2 %, sól himalajska. |
Alergeny | orzechy arachidowe, produkt może zawierać sezam, i inne orzechy. W zakładzie produkcyjnym występują białka mleka |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | Magnez: 63 mg (17%*) |
- Wartość energetyczna | 1763kJ/424 kcal |
- Tłuszcz: | 22 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g |
- Węglowodany: | 26 g |
- w tym cukry | 18 g |
- Białko | 21 g |
- Sól | 0,7 g |
- Błonnik | 19 g |
Przechowywanie | Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. |
Masa netto | 50 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |