Proteinowe ciastko wegańskie bez cukru z czekoladą i kakao 50g Frank&Oli
Opis
Proteinowe ciastko wegańskie z czekoladą i kakao 50g Frank&Oli
Bez dodatku cukru i glutenu!
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka roślinnego!
Naturalne źródło magnezu!
Ciastko jest odpowiednie dla wegan oraz osób unikających glutenu w diecie. Ciasteczko jest świetnym źródłem błonnika, zawiera również białko pochodzenia roślinnego. Ciasteczko świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska na wynos - dodatek do kawy, na deser, na wycieczkę lub do lunchboxa.
SKŁADNIKI: błonnik z korzenia cykorii, białko grochowe 15%, czekolada 15% (substancja słodząca: maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny z rzepaku), pasta z orzechów arachidowych, miąższ z orzechów kokosa, kakao, substancja słodząca: maltitol, aromat naturalny, sól himalajska.
Magnez: 63 mg (17%*)
*% dziennych referencyjnych wartości spożycia (dla osób dorosłych).
Dane techniczne
Składniki | błonnik z korzenia cykorii, białko grochowe 15%, czekolada 15% (substancja słodząca: maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny z rzepaku), pasta z orzechów arachidowych, miąższ z orzechów kokosa, kakao, substancja słodząca: maltitol, |
Alergeny | Produkt może zawierać sezam, i inne orzechy. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | Magnez: 63 mg (17%*) |
- Wartość energetyczna | 1729kJ/451 kcal |
- Tłuszcz: | 20,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10,5 g |
- Węglowodany: | 29,3 g |
- w tym cukry | 7,07 g |
- Białko | 18,1 g |
- Sól | 0,23 g |
- Błonnik | 20,4 g |
Przechowywanie | Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. |
Masa netto | 50 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |