Pierzga naturalna 100g Pasieki Rodziny Sadowskich
Opis
PASIEKI RODZINY SADOWSKICH - Z PASJI DO PSZCZÓŁ I RARYTASÓW PROSTO Z ULA!
Naturalny miód - dlaczego jest taki zdrowy
Miód to naturalny produkt spożywczy, wytwarzany przez pszczoły. Te, zbierając z roślin nektar, swoją ciężką pszczelą pracą zmieniają go w miód. Zebrany z plastrów pokrytych woskiem zostaje odwirowany i przelany przez nas do słoików. Tak wytworzony naturalny miód ma właściwości smakowe i zdrowotne. Nie daj się zwieść miodom z supermarketów - łatwo natknąć się tam na tzw. sztuczny miód, czyli cukrowy syrop - z prawdziwym miodem nie mający nic wspólnego. Kupuj naturalny miód od polskiego pszczelarza - wtedy masz pewność, że kupujesz zdrowo, mądrze i dobrze, a swoim zakupem wspierasz polskie pszczelarstwo.
Prawdziwy miód - jak go wybrać
Sprawdzona pasieka i zaufany dostawca to kluczowa kwestia, kiedy chcesz mieć pewność co do pochodzenia Twojego miodu. W Pasiekach Rodziny Sadowskich współpracujemy tylko z naturą, a do słoików przelewamy jedynie prawdziwy, naturalny miód. Potwierdza to doskonały smak i nieocenione właściwości zdrowotne. Miód naturalny od prawdziwych pszczelarzy sprawdza się w kuchni, w terapiach leczniczych oraz w kosmetyce i codziennej pielęgnacji. Ma tak wiele zastosowań, że sami nie możemy ich zliczyć!
W ofercie Pasieki Rodziny Sadowskich każdy znajdzie coś dla siebie - mamy bogaty wybór naturalnych miodów klasycznych, które swoim smakiem nie raz potrafią jednak pozytywnie zaskoczyć. Bywają słodsze, ostrzejsze, bardziej i mniej wyraziste, o kwiatowym lub kwaskowym aromacie. W zależności od tego, z jakich roślin zbierany jest nektar, każdy prawdziwy miód smakuje i pachnie trochę inaczej. W alternatywie do naturalnych miodów klasycznych, oferujemy również miody smakowe - to nadal prawdziwe miody, wzbogacone jedynie naturalnymi dodatkami. Owoce liofilizowane, przyprawy, naturalne domieszki - do naszych miodów dodajemy tylko to, co dobre i zdrowe, by wzbogacić ich smak i terapeutyczne właściwości.
Miody - jakie wybrać
Pszczoły to nasi wielcy przyjaciele, a pszczelarstwo jest naszą wspólną pasją - na jej mocy pragniemy podzielić się tym, co udaje nam się podebrać Naturze. Dostępność miodów w naszym sklepie internetowym może być kapryśne jak sama natura - zależy od warunków pogodowych, obsiewów i samopoczucia pszczół. Zawsze dokładnie aktualizujemy stany magazynowe, aby nadążyć za zmiennością przyrody!
PIERZGA NATURALNA!
Pierzga jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich. Dzięki dużej zawartości kwasu mlekowego i jego właściwościom przeciwutleniającym, pierzgę można przechowywać przez długi czas bez strat jakościowych.
Właściwości pierzgi:
- w składzie pierzgi znajdują się: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan, a także enzymy.
- oddziaływanie lecznicze pierzgi, wykorzystuje się w takich schorzeniach jak: przewlekłe zapalenie wątroby, przewlekłe zapalenie migdałków, schorzenia kardiologiczne, niedokrwistość z niedoboru żelaza, schorzenia jelit i żołądka, prostata, anemia, reumatyzm
- ma działanie wzmacniające i regenerujące np. po chorobach, przy rekonwalescencji, po operacjach, przy niedoborach witamin i minerałów
Stosowanie pierzgi:
- Pierzgę można jeść prosto z opakowania, wolno gryząc granulki. Można również zmieszać ją z wodą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) lub z miodem.
- Zwykła profilaktyczna dawka pierzgi wynosi 10-20 g dziennie spożywana na raz albo podzielona na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30 g dla osoby dorosłej.
- Kurację należy zacząć od małych ilości, aby przyzwyczaić organizm.
Pierzga może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować kilku granulek i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).
Dane techniczne
Składniki | pierzga pszczela (połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich) 100% |
Przechowywanie | Miód najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. |
Masa netto | 50 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |