Pesto alla genovese (z bazylii) 500 g D'Amico
Opis
Pesto alla genovese (z bazylii) 500 g D'Amico!
Pesto alla genovese to intensywnie zielony, bazyliowy sos pochodzący ze stolicy Ligurii – Genui, który zyskał ogromną sławę na całym świecie dzięki niepodważalnym walorom smakowym. Tradycyjnie pesto alla genovese przyrządza się w moździerzu, skąd też bierze się jego nazwa, od słowa pestare, czyli gnieść. W klasycznym przepisie pochodzącym z serca Ligurii jest tylko 7 składników - bazylia (oryginalnie odmiana pochodząca z Genui), oliwa z oliwek extra vergine, dwa twarde sery – parmezan i pecorino, orzeszki piniowe, czosnek i sól morska.
Pesto alla genovese włoskiej marki D'Amico to produkt wysokiej jakości stworzony przede wszystkim z myślą o branży HoReCa.
Składniki: Bazylia 40%, woda, olej słonecznikowy, dekstroza, ziemniaki w proszku, orzechy nerkowca, ser, sól, błonnik roślinny, aromaty naturalne, regulator kwasowości: kwas mlekowy, szpinak, białko mleka, czosnek.
Firma D’Amico została założona w 1968 roku przez braci Francesco i Mario D'Amico.
Obecnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w produkcji żywności konserwowanej.
Pierwszym produktem D’Amico były „Anchois z Wybrzeża Amalfitańskiego”, ale od początku lat 70-tych marka była również obecna na rynku warzyw, grzybów i oliwek, rozwijając z czasem szeroki asortyment.
Obecnie D’Amico skupia swoją działalność wokół rynków Sottoli (przetworów warzywnych w oleju), Sottaceti (przetworów warzywnych w occie), oliwek, przypraw do ryżu, gotowych sosów, pesto i kremów, roślin strączkowych i zbóż, dostępnych w liniach konwencjonalnych i organicznych.
D'Amico wyróżnia się wysokimi standardami jakości w procesach i usługach dzięki produkcji prowadzonej w nowoczesnych zakładach Pontecagnano Faiano i Rovereto, starannej selekcji surowców, nieustannym poszukiwaniom nowych produktów i innowacyjnym metodom przetwarzania oraz zaawansowanym technologicznie systemom produkcyjnym.
Produkty D’Amico eksportowane są do Europy, Kanady, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Meksyku, Australii i Chin.
D'Amico to synonim włoskiej gwarancji, na całym świecie.
Dane techniczne
Składniki | Bazylia 40%, woda, olej słonecznikowy, dekstroza, ziemniaki w proszku, orzechy nerkowca, ser, sól, błonnik roślinny, aromaty naturalne, regulator kwasowości: kwas mlekowy, szpinak, białko mleka, czosnek. |
Składniki c.d. | Kraj pochodzenia bazylii: Włochy. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | 100 g |
- Wartość energetyczna | 991 kJ / 240 kcal |
- Tłuszcz: | 21 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
- Węglowodany: | 8,2 g |
- w tym cukry | 5,8 g |
- Białko | 3,5 g |
- Sól | 1,4 g |
- Błonnik | 1,9 g |
Przechowywanie | Przechowywać z dala od źródeł ciepła, a po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. |
Masa netto | 500 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |