Paluszki Grissini - Czosnek, zioła i oliwa z oliwek 120 g Grissitalia
Opis
NOWOŚĆ!
Tradycyjne włoskie paluszki Grissini marki Grissitalia!
Obecnie serwowane są we wszystkich włoskich pizzeriach i trattoriach. Grissini marki „Grissitalia” wypiekane są w Piemoncie, czyli w regionie, gdzie narodziła się tradycja spożywania tych pieczonych paluszków. Grissini stanowią doskonałe uzupełnienie wielu diet, ponieważ są lekkostrawne i niskokaloryczne. Klasyczne grissini produkowane są jedynie z mąki i oliwy z oliwek.
Włosi chrupią te chlebowe długie paluszki w oczekiwaniu na główny posiłek lub jako codzienną przekąskę (często z dodatkiem szynki parmeńskiej) do wyśmienitych win. Smakują też wspaniale moczone w oliwie i occie balsamicznym. To doskonały zamiennik chipsów.
Grissini - Czosnek, zioła i oliwa z oliwek Grissitalia!
PROSTY SKŁAD!
mąka pszenna 89%
oliwa z oliwek extra vergine 7%
sól
drożdże
słód pszeniczny
mieszanka ziół 0,7% (pietruszka, rozmaryn)
mieszanka czosnku, ziół i przypraw 0,5% (czosnek, cebula, rozmaryn, papryka)
gluten pszenny
Dane techniczne
Informacja dla klientów hurtowych | ilość w opakowaniu zbiorczym: 12 |
Składniki | mąka pszenna 89%, oliwa z oliwek extra vergine 7%, sól, drożdże, słód pszeniczny, mieszanka ziół 0,7% (pietruszka, rozmaryn), mieszanka czosnku, ziół i przypraw 0,5% (czosnek, cebula, rozmaryn, papryka), gluten pszenny. |
Alergeny | Mąka pszenna, słód pszeniczny. Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję i gorczycę. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | |
- Wartość energetyczna | 1725 kJ/409 kcal |
- Tłuszcz: | 7,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
- Węglowodany: | 71 g |
- w tym cukry | 3 g |
- Białko | 12 g |
- Sól | 2 g |
- Błonnik | 3,2 g |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Masa netto | 120 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |