Oliwki zielone z anchois z morza Kantabryjskiego w puszce 350 g Artes De Jolca
Opis
Od 50 lat w sercu Andaluzji, wśród gajów oliwnych, działa firma JOLCA, oferująca klientom wyśmienite oliwki z rodzaju Manzanilla i Gordal Sevillana (znane też pod nazwą oliwki królewskie). Oferta firmy jest bardzo szeroka, zarówno w zakresie wielkości opakowań jak i szerokiej gamy smaków.
Oliwki bogate są w związki mineralne, przede wszystkim fosfor, potas, miedź i żelazo, a także witaminy z grupy B, prowitaminę A oraz witaminę C i E.
Oliwki rosną rosną na wiecznie zielonych drzewach w basenie Morza Śródziemnego. Używane do produkcji pochodzą tylko od lokalnych dostawców (z Andaluzji), dzięki czemu są bardzo cenione na całym świecie ze względu na wyśmienity smak i wysoką jakość. Oliwki marki JOLCA są eksportowane do większości krajów europejskich. Są także obecne w obu Amerykach, Azji i Afryce.
Oliwki zielone z anchois z morza Kantabryjskiego (zatoka biskajska) w puszce 350 g Artes De Jolca
Według smakoszy anchois – najlepsze pochodzą z zatoki biskajskiej, u wybrzeży Hiszpanii!
Dane techniczne
Informacja dla klientów hurtowych | ilość w opakowaniu zbiorczym: 10 |
Składniki | Woda, zielone oliwki (Manzanilla Fina), rozdrobnione anchois 6% ( ryby sardele, alginian sodu), wzmacniacz smaku (glutaminian sodu), sól, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas mlekowy), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy). |
Składniki c.d. | Zawiera ryby (sardele). |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | |
- Wartość energetyczna | 641 kJ/156 kcal |
- Tłuszcz: | 16,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3 g |
- Węglowodany: | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
- Białko | 1,3 g |
- Sól | 3,7 g |
- Błonnik | 2,5 g |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Masa netto | 350 g/ po odsączeniu: 150 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |