Hiszpańskie oliwki czarne bez pestek w puszce 350 g Jolca
Opis
Firma JOLCA zlokalizowana w samym sercu hiszpańskiej Andaluzji, Sewilli, od ponad 60 lat zajmuje się produkcją najwyższej jakości oliwek stołowych. Oliwki używane do produkcji każdego opakowania pochodzą tylko od lokalnych dostawców z regionu Andaluzji, który słynie z przepięknych gajów oliwnych.
Oliwki marki JOLCA wyróżniają się doskonałością w swojej kategorii, ponieważ uprawiane są na poziomie umiejętności i wiedzy, którą mogą posiąść tylko prawdziwi mistrzowie. Każda faza tego starannego procesu ukierunkowana jest na osiągnięcie maksymalnej jakości, a to można osiągnąć tylko dzięki doświadczeniu wprawionych hodowców. Jakość produktów jest utrzymywana dzięki ciągłemu procesowi innowacji, który niezmiennie prowadzi markę ku przyszłości, nie porzucając nigdy korzeni i kluczowych tradycji.
Niezależnie od upływu czasu JOLCA stawia zawsze ten sam cel: smak i jakość, cechy, które definiują markę i sprawiają, że ich produkty są doceniane na całym świecie. Oliwki marki JOLCA eksportowane są do większości krajów europejskich, ale są także obecne w obu Amerykach, Azji i Afryce. W ofercie naszego sklepu dostępne są głównie przetwory z dwóch odmian oliwek: Manzanilla de Sevilla i Gordal Sevillana.
Oliwki są owocami przepięknych, zimozielonych i długowiecznych drzewek oliwnych, które są charakterystycznym elementem krajobrazu krajów basenu Morza Śródziemnego. Z tych właśnie owoców pozyskuje się płynne, śródziemnomorskie złoto, którym jest oliwa z oliwek. Oliwki, które przeznaczone są do spożycia po uprzednim zamarynowaniu, określa się mianem oliwek stołowych, będących smacznym i zdrowym dodatkiem do żywności.
Owoce drzew oliwnych bogate są w wiele witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Wśród witamin zawartych w oliwkach na pierwszy plan wysuwa się rozpuszczalna w tłuszczach witamina E, która posiada zdolność neutralizowania wolnych rodników w tkance tłuszczowej. Oliwki zawierają również niewielkie ilości selenu i cynku, a oliwki czarne zwierają pokaźne ilości żelaza. Oliwki wykazują działanie przeciwmiażdżycowe oraz przeciwnowotworowe z uwagi na wysoką zawartość antyoksydantów.
Oliwki czarne bez pestek w puszce 350 g Jolca
Oliwki czarne odmiany Manzanilla Cacereña pochodzą z północnego regionu Estremadury, Cáceres i południowej części Salamanki. Bardzo ceniona jako oliwka stołowa, ale jest również idealną odmianą do tłoczenia doskonałej oliwy. Klasyczna czarna oliwka, bez nadzienia, to produkt o uniwersalnym smaku i wielu możliwościach wykorzystania. Idealnie sprawdzi się jako topping do pizzy, foccaci, składnik sosów makaronowych, składnik deski serów, czy jako wykwintna, samodzielna przekąska.
Dane techniczne
Składniki | oliwki czarne Manzanilla Cacereña, woda, sól, stabilizator (glutaminian żelaza), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Produkt może zawierać pestki lub fragmenty pestek. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | |
- Wartość energetyczna | 639 kJ/155 kcal |
- Tłuszcz: | 16,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6 g |
- Węglowodany: | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
- Białko | 0 g |
- Sól | 2 g |
- Błonnik | 2,5 g |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Masa netto | 350 g/po odsączeniu: 150 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |